Jak to v životě bývá, na začátku byla možná náhoda … Někdy na konci roku 2015 se zmínila naše kamarádka z nedalekého penzionu v malebné jihočeské krajině, že poptává dobré, přírodní a neprůmyslově vyráběné sirupy pro hosty penzionu a restaurace. To byl první impuls pro myšlenku výroby produktů 100% z přírodních surovin, tedy bez konzervantů, barviv a dalších chemických dochucovadel. Rozvoj nápadu nás přivedl k založení firmy nedaleko od Hluboké nad Vltavou na jihu Čech, kde se od počátku držíme hesla: „100% Z PŘÍRODNÍCH SUROVIN“. Jsme přesvědčeni, že pokud ochutnáte některý z našich výrobků, tak „TEN ROZDÍL POZNÁTE“. Prvotní výrobu sirupů jsme postupně rozšířili o sušené ovoce v belgické čokoládě, paštiky, klobásky a směsi ořechů a sušeného ovoce. Naše Dobroty nachází své zákazníky ve farmářských prodejnách, dárkových prodejnách, v zdravých výživách a e-shopech v Čechách i na Slovensku. Široká nabídka dárkových balíčků složených z našich dobrot potěší Vaše kamarády a přátele, v případě firemních dárků pak zaměstnance nebo obchodní partnery.

Dobrou chuť vám přeje Irena

SIRUPY

Jsou vhodné pro přípravu teplých i studených nápojů po celý rok. Sirupy vyrábíme z čerstvých nebo sušených bylinek, koření, čerstvého zázvoru a případně z moštu z čerstvého ovoce. Sirupy konzervujeme výhradně vylisovanou šťávou z čerstvých citronů, sladíme pouze třtinovým cukrem z Mauricia. V nabídce najdete sirupy jednodruhové bylinné, ze směsi bylin, zázvorové, ovocné nebo speciální zimní sirupy pro přípravu oblíbeného punče nebo svařáku.

SUŠENÉ OVOCE V ČOKOLÁDĚ

V roce 2019 jsme poprvé připravili oblíbené sušené meruňky, švestky i jablíčka (nesířené a bez konzervantů) ručně máčené v belgické čokoládě. Nebylo to jednoduché, protože naše zkušenosti s čokoládou byly jen čistě spotřebitelské. Technologie přípravy čokolády nás posunula zase o něco dál a vy si můžete vychutnat lahodnou kombinaci sušeného ovoce a čokolády.

PAŠTIKY

Rok 2020 přinesl do našeho sortimentu novu kategorii masných výrobků. Byli jste to vy, naši zákazníci, kdo jste nás navedli na cestu produktů z masa. Kombinací desetiletí laděných receptur a balení ve skle vznikly oblíbené paštiky z vepřového a zvěřinového masa. Maso z jižních Čech, vepřová játra, koření, bylinky, šípky, brusinky a sůl jsou základem oblíbených variant paštik, v kterých nenajdete žádné konzervanty, dochucovadla ani náhražky. Konzervace probíhá pouze tepelnou konzervací a paštiky lze díky tomu skladovat při teplotě do 20 °C.

KLOBÁSKY

Další dvě novinky roku 2020 v našem sortimentu, to jsou jemné fermentované klobásky. Sváteční jemně pikantní klobásky – vepřové, fermentované (zrající) s ušlechtilou plísní v přírodním střívku ovoněné kouřem z bukového dřeva. Dalším druhem je Myslivecká klobáska ze zvěřiny - 94 % zvěřinového masa z jelena a divočáka také zauzené kouřem z bukového dřeva. Použité zvěřinové maso je z jižních Čech, klobásky jsou vakuově balené a mohou se skladovat při teplotě do 20 °C.